U toku izrada novih novčanica

Bez autora
Aug 25 2011

U toku je izrada novčanica u apoenima od deset, 20, 50 i 100 KM novog dizajna, čije je izmjene odobrilo Predsjedništvo BiH početkom godine, potvrđeno je u Službi za odnose sa javnošću Centralne banke BiH. Dizajn novčanica nije bitno izmijenjen i one će najvećim dijelom biti identične starim, osim promjena koje se odnose na zaštitne elemente. Poboljšani su kvalitet papira, zaštitni elementi za građane, kao i za stručna lica i mašine. Novčanice sa novim dizajnom biće puštene u opticaj tokom drugog kvartala 2012. godine, dok još nije utvrđeno povlačenje starih izdanja.

U toku izrada novih novčanicaU toku je izrada novčanica u apoenima od deset, 20, 50 i 100 KM novog dizajna, čije je izmjene odobrilo Predsjedništvo BiH početkom godine, potvrđeno je u Službi za odnose sa javnošću Centralne banke BiH, prenijele su agencije.

Dizajn novčanica nije bitno izmijenjen i one će najvećim dijelom biti identične starim, osim promjena koje se odnose na zaštitne elemente.

Poboljšani su kvalitet papira, zaštitni elementi za građane, kao i za stručna lica i mašine.

Novčanice sa novim dizajnom biće puštene u opticaj tokom drugog kvartala 2012. godine, dok još nije utvrđeno povlačenje starih izdanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik